Hlavní obsah

Chlapce přejelo metro na trase C uprostřed tunelu

Právo, Novinky, fia, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Těžce zraněn byl čtyřletý chlapec, kterého v pátek odpoledne přejela souprava pražského metra mezi stanicemi Opatov a Chodov na lince C. Záchranáři museli pro hocha hluboko do tunelu. Podle některých informací se vezl mezi vagóny, jiné zdroje uvádějí, že se tunelem procházel. Provoz metra byl v úseku mezi Kačerovem a konečnou na Hájích uzavřen. Chlapec utrpěl mnohačetná zranění.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Mezi Opatovem a Chodovem směrem do centra spadlo dítě pod soupravu, pravděpodobně při jízdě mezi vagóny," řekl Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk. "Je v péči lékařů," dodal s tím, že zatím není zcela jasné, jak k pádu došlo.

Záchranáři ho předali na jednotku intenzivní péče pražské Thomayerovy nemocnice, řekla ČTK mluvčí záchranné služby Klára Fikejzová. Nepotvrdila sice informaci, že se hoch vezl mezi vagóny, záchranáři ale podle ní museli pro chlapce do tunelu mezi stanicemi.

Vlaky zastavilo v 17.40 hlášení jednoho z cestujících, že údajně viděl člověka v tunelu. Cestující museli na Kačerově přestoupit do náhradních autobusů.

Provoz metra byl obnoven před osmou hodinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám