Hlavní obsah

Pachatel střílel po svázaném muži, který mu chtěl prodat fotoaparáty

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Brutální loupež vyšetřují pražští policisté od čtvrtečního dopoledne. Neznámý pachatel vylákal poškozeného muže na schůzku pod záminkou koupě fotoaparátů. Místo nákupu pachatel muže svázal, vystřelil po něm a okradl ho o fotoaparáty v hodnotě 200 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Identikit pachatele brutálního přepadení.

Článek

Loupežné přepadení se stalo v ulici Podle Náhonu v Praze 10, kde si poškozený muž domluvil schůzku se zájemcem o fotoaparáty. Když se muži na místě sešli, pachatel udeřil prodejce do temene hlavy neznámým předmětem.

„Poté muže na zemi spoutal a vystřelil na něj z pistole. Naštěstí oloupeného touto střelbou nezranil a dal se i s odcizenými fotoaparáty a mobilním telefonem na útěk,“ popsal událost mluvčí pražské policie Jan Daněk. Odcizené předměty měly hodnotu 200 tisíc korun.

„Jedná se o muže přibližně ve věku okolo čtyřiceti let, vysokého přibližně 175 cm, zavalitější postavy, krátkých tmavších vlasů a snědší pleti. Oblečen byl v době loupeže do trička s krátkým rukávem žlutozelené barvy a modrých džín, na rameni měl pánskou tašku modročerné barvy a mluvil česky s jemným ostravským přízvukem,“ dodal mluvčí policie.

Informace o pachateli mohou občané telefonovat na linku 158. Policie zároveň varuje, aby se občané nesnažili pachatele zadržet, protože může být ozbrojený a velmi nebezpečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám