Hlavní obsah

Opilý recidivista bodl souseda na ubytovně do břicha

Právo, Jiří Růžička
Vsetín

Nožem do břicha bodl silně opilý šestačtyřicetiletý muž svého o osm let mladšího souseda na ubytovně v Bynině na Vsetínsku. Napadeného odvezla s těžkým zraněním sanitka do nemocnice, útočníka v pátek policisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví.

Foto: Policie ČR

Nůž, kterým zaútočil šestačtyřicetiletý muž na souseda v ubytovně na Vsetínsku.

Článek

„K útoku došlo ve čtvrtek odpoledne. Agresor na oběť zaútočil nožem po předchozí rozepři. Osmatřicetiletého muže zasáhl do břicha. Další obyvatelé ubytovny přivolali zraněnému rychlou záchrannou službu, která muže odvezla do nemocnice. Podle informací od lékařů muž utrpěl středně těžké poranění s dobou léčení do šesti týdnů,“ řekla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Násilník byl podle policie v době incidentu pod vlivem alkoholu, nadýchal 3,26 promile. „Jedná se o muže, který hodně pije alkohol a na ubytovně byl v minulosti účasten již několika sporů, roztržek a napadání. Do Byniny na ubytovnu několikrát vyjížděla městská i státní policie a incidenty řešila. Obviněný muž má spoustu záznamů v rejstříku trestů, mimo jiné i za násilnou trestnou činnost,“ doplnila informace Lenka Javorková.

Za těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu hrozí obviněnému až desetiletý trest odnětí svobody. Po sdělení obvinění byl útočník propuštěn na svobodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám