Hlavní obsah

Dva muži padělali bankovky. Když po nich šla policie, spláchli je do WC

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Dva muže z Novojičínska obvinila policie v minulých dnech z padělání peněz. Na kopírce, kterou si pořídili v zastavárně, vyrobili několik padělků. Párkrát nakoupili, pak se jim dostala na stopu policie. Když se to dozvěděli, spláchli zbylé padělky do záchodu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Jednadvacetiletý student vysoké školy a jeho o pět let mladší kamarád se podle ní nejprve pokoušeli vyrábět padělky na kopírce, kterou měli k dispozici. To se jim nepodařilo, a tak si koupili lepší zařízení v zastavárně.

„Ještě v ten samý den udali první tisícikorunu a nakoupili jídlo za zhruba 200 korun. Druhou bankovku se jim podařilo také udat, a to za pár hodin v restauraci. Třetí pokus ale nevyšel a servírka padělek odmítla. Muži ho pro jistotu vyhodili. Za pár dnů vyrobila dvojice dalších několik padělků, tentokrát nominální hodnoty 500 korun. Když se ale dozvěděli, že jsou v hledáčku policistů, bankovky spláchli do záchodu,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté podle ní všechny okolnosti případu řádně zadokumentovali. „Zajistili zařízení, na kterém měly být padělky zhotoveny i dvě udané tisícikoruny. Ty byly zaslány České národní bance k odbornému vyjádření,“ dodala Štětínská s tím, že obvinění muži se přiznali. Prý si chtěli jen trochu přilepšit. Nyní jim za to hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám