Hlavní obsah

Své dítě svěřila neznámé dívce, našli ho pohozené ve křoví

– Ostrava

Okamžiky strachu zažila v úterý sedmadvacetiletá matka, jež na okamžik spustila z očí kočárek se svým tříměsíčním dítětem. Kočárek svěřila neznámé dívce, která s ním odešla. Plačící dítě poté našla ve křoví žena, jež zalarmovala policii. Podle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové, která o případu v pátek informovala, bylo dítě zraněno.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena si v úterý vyšla se svým potomkem na procházku. "K ženě se mělo přidat děvče, které se ženou navázalo kontakt a později se nabídlo, že dítě v kočárku před domem pohlídá, než žena odvede psa," uvedla Holčáková.

Po návratu před dům však již žena dívku nenašla. Zmizela i s kočárkem a dítětem. Žena začala svého potomka ihned hledat.

Plačícího dítěte ležícího v křoví si všimla 36letá žena, která okamžitě zavolala na tísňovou linku. Mezitím matka dorazila k přivolaným záchranářům a dítěti, které bylo převezeno k vyšetření do nemocnice.

"Později byla nalezena i dívka s dětským kočárkem. Policisté zjistili, že jde o 10letou dívku, poté kontaktovali i její matku," řekla Holčáková s tím, že dítě bylo zraněno. Neuvedla však, jaké zranění dítě utrpělo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám