Hlavní obsah

Muži provozovali sexuální praktiky s nezletilou přes Skype

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Klec spadla nad dvěma muži z Prahy (43) a východních Čech (48), kteří komunikovali prostřednictvím sociálních sítí s nezletilou dívenkou z Jesenicka a požadovali po ní, aby se před web kamerou svlékala a provozovala různé sexuální praktiky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jejich identitu se kriminalistům podařilo odhalit až po několikaměsíční, mravenčí práci,“ informovala Právo ve čtvrtek jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová s tím, že chlípníci dívce po internetu také zasílali nemravná videa, jak cizí, tak vlastní výroby. Toto vše činili i přesto, že znali její věk, který jim během jejich komunikace prozradila. Navíc si oba museli být jejího věku vědomi, protože ji opakovaně viděli přes web kameru.

„Svůj skutečný věk naopak dívce zatajovali a tvrdili, že mají okolo patnácti roků. Když náhodou zjistila skutečnost a chtěla se vším skončit, nabízel jí mladší ze zvrhlíků různé odměny. Aby je samozřejmě mohl doručit, potřeboval znát celé jméno i adresu.

Rodiče informovali policii, protože nalezli podezřelou komunikaci

Dívka byla bohužel tak naivní a vše mu nadiktovala. Muž však zůstal pouze u slibů a nikdy jí nic neposlal,“ konstatovala mluvčí a dodala, že kriminalisté se o případu dověděli od rodičů, kteří na dceřině počítači objevili podezřelou komunikaci.

Ta však probíhala přes komunikační síť Skype, jejíž sídlo je v Lucembursku, a tak museli kriminalisté prvotní informace získat pomocí mezinárodní policejní spolupráce. Ke skutečné totožnosti pachatelů to ovšem nevedlo. Až po několika měsících poskládali nejrůznější střípky, a získali tak reálná jména obou pachatelů.

„Poté byla u muže z Prahy nařízena domovní prohlídka, během níž byly zajištěny další stěžejní důkazy proti němu. Byl zadržen a nyní se bude zpovídat ze svádění k pohlavnímu styku a ohrožování výchovy dítěte. „Spis druhého muže jsme postoupili východočeským kolegům, kteří jej stíhají pro obdobnou trestnou činnost,“ dodala Neubauerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám