Hlavní obsah

Při požáru půdy v Ostravě hasiči zachránili dva nepohyblivé nájemníky

Právo, hon
Ostrava

U požáru velkých hromad nepořádku, uskladněných na půdě jednoho z nájemních domů v Ostravě-Vítkovicích, zasahovali ve středu večer hasiči. Během zásahu zachraňovali i dva těžce pohyblivé nájemníky. Příčinu požáru, při kterém byla zničena střecha, vyšetřuje policie.

Foto: Hasičský záchranný sbor

Příčina požáru, který způsobil škodu za 400 tisíc, zatím není známa.

Článek

K požáru hasiči vyjeli krátce po 21. hodině. „Hořela střecha a půda nižšího obytného domu. Dům ještě před příjezdem hasičů sami opustili čtyři nájemníci, kteří tvrdili, že je již prázdný. Hasiči ale po pečlivém průzkumu objevili v jednom z bytů dva hůře se pohybující nájemníky. Ty vyvedli ven do bezpečí,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Oheň hasiči dostali pod kontrolu během dvaceti minut, zhruba hodinu jim zabralo dohašování s rozebíráním konstrukcí. Protože nájemníci se již do domu nemohli vrátit, hasiči upozornili pracovníky radnice městského obvodu na nutnost najít jim náhradní ubytování,“ dodal.

Škoda je vyčíslena na 400 tisíc korun. Policie se domnívá, že požár někdo nejspíš způsobil nepozorností. „V příštích hodinách nás čekají další úkony trestního řízení, zajištění stop i realizace prvních výslechů. Dle dosud zjištěných informací připadá v úvahu právní kvalifikace věci pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti,“ dodala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám