Hlavní obsah

Podnikatel skladoval tisíce kusů nezdaněného alkoholu a tabáku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

O zásobu lihovin, tabáku a cigaret přišel jeden z brněnských podnikatelů, který si zřídil malý sklad v centru města. Jeho zboží bylo levné a zaručeně kvalitní, jenže mělo jednu vadu, kterou mu celníci nemohli odpustit - nebylo totiž zdaněné.

Celníci zabavili nezdaněný tabák a alkoholVideo: Celní správa ČR, CNN

 
Článek

Muže, který po Brně provozuje několik trafik, si celníci vytipovali a čekali na správný okamžik. Ten nastal v pondělí, kdy obchodník přijel do skladu pravděpodobně pro další várku zboží.

Kontrolou skladu celníci zjistili, že se v něm nachází 3 950 lahví lihovin, z toho 22,35 litru nebylo označeno kontrolní páskou. Dále celníci našli 21 979 gramů tabáku, z toho 850 gramů bez tabákové nálepky, 67 598 kusů cigaret a 507 kusů doutníčků.

„Navíc měl podnikatel v zásuvce stolu nepoužité kontrolní pásky vydané jinému subjektu. V případě, že podnikatel ani dodatečně neprokáže řádné zdanění lihovin, tabáku a tabákových výrobků, bude mu doměřena dlužná spotřební daň ve výši přibližně 416 000 korun a zboží propadne ve prospěch státu,“ prohlásila mluvčí celníků Lada Temňáková s tím, že muži zároveň hrozí za nakládání s neoznačeným lihem pokuta až pět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám