Hlavní obsah

Mladík skočil do splavu pro míč, v silném proudu utonul

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Smrtí dvaadvacetiletého mladíka skončilo parné nedělní odpoledne u splavu mezi Vratimovem a Ostravou-Hrabovou. Mladý muž skočil do silného proudu pro míč a začal se topit. Jeho bratr se ho snažil vytáhnout. To se mu ale nepodařilo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála kolem půl páté odpoledne. „Topícímu se snažil zprvu pomoci jeho bratr, vzhledem k silnému proudu vody však neúspěšně. K záchraně byli na místo okamžitě povoláni hasiči, policisté, psovod se psem, potápěči a záchranáři,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Pátrací akce byla podle ní vzhledem k velmi silnému proudu obtížná. „Muže měli před skokem do vody přítomní svědci upozorňovat, aby tak nečinil, že je to nebezpečné. Apel vůči mladíkovi byl však neúčinný,“ konstatovala mluvčí.

Tělo utonulého nalezli a vyprostili hasiči až po hodině. „Policisté zjišťovali také totožnost zesnulého, identifikace na místě přítomným bratrem zesnulého nebyla pro jeho aktuální psychický stav možná. Ke sdělení tragické události rodině byl přivolán psycholog,“ doplnila Holčáková.

Během několika let jde už o druhého utonulého na stejném místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám