Hlavní obsah

Janoušek měl nabídnout sražené ženě 20 miliónů Kč, on sám to odmítá

Aktualizováno

Podnikatel Roman Janoušek měl ženě, kterou podle policie srazil v opilosti, nabídnout jako odškodnění 20 miliónů korun. S odvoláním na nejmenovaný zdroj to napsal páteční Blesk. Podle informací České televize to však sám podnikatel odmítá.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek po nehodě

Článek

V tisku uvedenou výši odškodného odmítl i advokát poškozené ženy Josef Lžičař. "Je to totální nesmysl," řekl Lžičař.

Návrh, který odpovídá několikanásobku částky stanovené lékaři, obdržel Lžičař ve středu. O tom, zda nabídku přijmou, se prý rozhodne v příštím týdnu. Advokát však částku nespecifikoval. [celá zpráva]

Jak deník uvedl, částka nezahrnuje pouze bodové ohodnocení zranění, ale jsou v ní také zohledněny náklady na návštěvy v nemocnici včetně náhrady za službu v restauraci, kde žena pracuje, oprava auta a bolestné.

Podle informací Blesku žena odškodnění přijme. "Pokud by totiž chtěla v soudním sporu pokračovat, měla by problémy i ve své vlastní komunitě, kde je její rodina vysoce postavená. Cílem je dohoda právníků," cituje deník nejmenovaný zdroj.

Výši odškodnění, která má podle deníku činit 20 miliónů korun, však sám Janoušek podle České televize odmítl. ČT s odkazem na jeho vyjádření uvedla, že k dohodě by mohlo dojít za 10-14 dní.

Policie viní Janouška z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám