Hlavní obsah

Vyšinutá žena, která pobodala družinářku a věznila dítě v Havířově, byla obviněna

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Z pokusu o vraždu a braní rukojmí obvinila policie čtyřiadvacetiletou ženu, která 22. května v jedné z havířovských základních škol pobodala družinářku a poté několik hodin věznila sedmiletou školačku. Žena byla hospitalizovaná v psychiatrické léčebně, lékaři ale došli nakonec k závěru, že je způsobilá k právním úkonům.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policista před havířovskou školou, kde žena pobodala učitelku a pak si vzala rukojmí.

Článek

„Na základě vyjádření lékařů, že žena je schopna úkonů trestního řízení, ji kriminalisté obvinili z uvedených skutků. I nadále však platí, že zůstává v péči lékařů. Ženě hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská s tím, že policie stále čeká na znalecký posudek z oboru psychiatrie.

Útok v havířovské škole se odehrál asi hodinu po poledni. Do školní jídelny přišla žena, celá oděná v černém, a chtěla si odvést jedno z dětí. Když vychovatelka viděla, že nejde pravděpodobně o matku žádného z dětí, proti počínání ženy se ohradila. Ta vytáhla nůž a zasadila družinářce několik bodných ran do horní části těla.

Pak odtáhla sedmiletou holčičku za vlasy a zavřela se s ní v jedné z místností, kde ji držela jako rukojmí. Asi po hodině vyjednávání proti ženě zakročila zásahová jednotka. Školačka nebyla při zákroku zraněna, utrpěla ale těžké psychické trauma. Pachatelka po zákroku skončila v policejní cele.

Vedení města Havířov chce družinářku, která možná zabránila daleko horším následkům, ocenit. V pondělí ji během zasedání zastupitelstva primátor předá věcný a finanční dar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám