Hlavní obsah

Násilník podezřelý z vraždy šestiletého chlapce v Jablonném je ve vazbě

Právo, Novinky, René Chvalina
Ústí nad Orlicí
Aktualizováno

Muž, kterého policie podezírá, že ve středu v Jablonném nad Orlicí zavraždil šestiletého chlapce, byl ve čtvrtek dopoledne převezen do vazební věznice v Brně-Bohunicích. U výslechu se podle policie k činu přiznal. O druhém muži, který měl téhož dne ve stejné lokalitě zabít své rodiče, bude soud rozhodovat odpoledne.

Foto: René Chvalina, Právo

V tomto domě mělo dojít k tragédii.

Článek

Dvaačtyřicetiletý muž přišel do domu, kde jeho matka hlídala dvě děti svým přátelům. S matkou se pohádal a uhodil ji pivní láhví, poté zaútočil na děti, které se čtyřiašedesátiletá žena pokoušela ochránit. U dívky se jí to podařilo, u chlapce bohužel ne. Muž ho napadl dřevěnou tyčí a začal ho bít do hlavy. Chlapec na následky zranění zemřel.

Pachatel policistům unikal asi čtyři hodiny, poté jej zadrželi v chatě, kterou měl půjčenou od známého. Muž je obviněn z vraždy a těžkého ublížení na zdraví. Vyšetřovatelé chtěli, aby byl umístěn do vazby, protože mají obavy, že by mohl obdobný čin zopakovat. Podle policie muž nemá záznam v rejstříků trestů a má vysokoškolské vzdělání technického směru.

Nyní se muž podrobí psychologickým a psychiatrickým testům. Obviněný je psychicky narušený, jakou chorobou ale trpí, policisté nespecifikovali, ani neuvedli, zda se kvůli své nemoci léčil. Spekuluje se, že muž trpí schizofrenií, to však státní zástupkyně nechtěla potvrdit.

Na temnou a tragickou středu 13. června na Orlickoústecku dlouho nikdo nezapomene. V jeden den zde dva psychicky nemocní muži nezávisle na sobě zaútočili na dvou místech.

O druhém čtyřicetiletém muži rozhodne soud odpoledne. Ten napadl své rodiče, zřejmě je ubodal bodákem, který policisté na místě činu našli. I v tomto případě útočil psychicky nemocný muž, který neměl záznam v trestním rejstříku. Pokud soud rozhodne o jeho vazbě, bude také umístěn do vazební věznice v Brně-Bohunicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám