Hlavní obsah

Nezletilý lupič vláčel seniorku po zemi, než ji okradl o peněženku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policistům se podařilo dopadnout čtrnáctiletého chlapce, který počátkem června oloupil v Přerově 69letou ženu. Počínal si přitom tak brutálně, že seniorka musela být ošetřena v nemocnici. Před kriminalisty unikal devět dní.

Článek

Hoch si ženu, která za sebou táhla tašku na kolečkách, vytipoval na vlakovém nádraží, a pak za ní šel až na Kojetínskou ulici. Za železničním podjezdem na stezce pro chodce a cyklisty k ní přistoupil.

„Nejdřív sáhl do tašky a vytáhl z ní igelitový sáček s pečivem a hodil ho na chodník. Pak ale v tašce zahlédl peněženku a snažil se ženě tašku vzít. Ta se samozřejmě bránila a s pachatelem se o své věci přetahovala. Nakonec ženu strhl na zem a několik metrů ji vláčel za sebou,“ řekla Právu ve čtvrtek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při potyčce podle mluvčí vypadla z tašky peněženka s finanční hotovostí 2 800 korun. „Chlapec ji sebral a utekl z místa pryč. Napadená byla lehce zraněna, utrpěla odřeniny na kolenou a na hlavě s jednorázovým ošetřením v nemocnici,“ uvedla mluvčí.

Chlapec se podle ní k činu doznal. „Uvedl, že za odcizené peníze si koupil hry na playstation a zbytek utratil pro svoji jinou potřebu. Peněženku odhodil ještě na Kojetínské ulici,“ dodala Zajícová s tím, že vzhledem k věku pachatele bude případ po zadokumentování odložen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám