Hlavní obsah

Udej zloděje, dostaneš 10 tisíc, zní z jedné z ostravských radnic

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava
Aktualizováno

Vedení radnice ostravské části Mariánské Hory a Hulváky už došla trpělivost se zloději poklopů na kanálech. Radní proto schválili finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun každému, kdo pomůže odhalit pachatele.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Odcizené poklopy kanálů leckdy ve sběrných surovinách najdou až policisté. Ilustrační foto.

Článek

"Vyzýváme všechny občany, kterým není lhostejné dění v jejich okolí, aby byli k tomuto vandalismu všímaví. Důvodem našeho rozhodnutí je velké množství krádeží poklopů kanálových vpustí dešťové kanalizace," informovala za obvod Simona Součková.

Starostka této ostravské části Liana Janáčková (Nez.) upřesnila, že radní schválili finanční dar ve výši 10 tisíc korun jako odměnu každému, kdo policii poskytne relevantní informace vedoucí k odhalení pachatele.

Za pět měsíců škoda za 341 tisíc korun

Vedoucí odboru výstavby, vodního hospodářství a zemědělství Dagmar Pulchartová uvedla, že jen za letošních prvních pět měsíců má obvod škodu ve výši téměř 341 tisíc korun.

"Jen v prvním červnovém týdnu zmizely čtyři kusy poklopů na jedné z nejfrekventovanějších ulic. Ke konci května jsme nechali opravit nebo jsme pořídili sedmdesát kusů. Vandaly nic nezastaví. Na opravu a výměnu ještě čeká dalších 18 odcizených poklopů,“ zdůraznila Pulchartová.

Reklama

Výběr článků

Načítám