Hlavní obsah

Muž svou přítelkyni po rozchodu pronásledoval a hrozil jí zmrzačením

– Kroměříž
Právo, Jiří Růžička

Ve vazbě skončil násilník, který na Kroměřížsku bil svou přítelkyni a psychicky ji dva měsíce pronásledoval a týral tak, že dokonce výrazně zhubla. Hrozí mu až tři roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Osmadvacetiletá žena z Kroměřížska zkusila velmi trýznivé dva měsíce. Od chvíle, co se v dubnu letošního roku rozešla se svým přítelem, zažívala dennodenní pronásledování,“ uvedla mluvčí Kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Devětadvacetiletý expřítel například ženě každý den nejméně třicetkrát volal na mobilní telefon a posílal jí několik textových zpráv. Prosil ji, aby se k němu vrátila.

„Když nešťastná žena nereagovala, začal jí vyhrožovat zmrzačením a zabitím. Často na ni čekával před domem nebo za ní chodil do zaměstnání. Při osobních kontaktech ženu mnohdy fyzicky napadl. Z obavy o svůj život se mladá žena bála sama opouštět byt, ven ji museli doprovázet známí. Do práce i zpět ji vozila kamarádka,“ popsala mluvčí. Podle policie žena v důsledku tohoto stresu výrazně zhubla.

Nakonec se nešťastnice obrátila ve svém zoufalství na policisty. Ti násilníka zadrželi. Kriminalisté muži sdělili podezření z trestného činu nebezpečné pronásledování. Soudce na něj uvalil vazbu. Nyní mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám