Hlavní obsah

Noční požár usedlosti na Chrudimsku způsobil škodu 2,5 miliónu korun

Právo, Ludmila Žlábková

Sedm hasičských jednotek se v noci na sobotu sjelo do Sobětuch na Chrudimsku. Hasiči sem byli přivoláni k rozsáhlému požáru dvou spojených zemědělských objektů, přestavovaných na byty. S ohněm nakonec bojovali několik hodin, škoda na objektu přesto dosáhla asi 2,5 miliónu korun.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Hořet začalo o půl třetí v noci v části Vrcha v Sobětuchách. Jednalo se o přestavované zemědělské usedlosti na bytové jednotky. Jedna část již byla upravena na byty, druhá část rozlehlého objektu byla teprve připravována,“ uvedla Vendula Horáková, mluvčí Hasičského záchranného sboru v Pardubickém kraji.

Při příjezdu jednotek na místo byl již objekt ve třetí fázi hoření. „Plameny zasáhly celou střechu a zřítily se stropy. Hasiči museli používat dýchací techniku. Požár dostali pod kontrolu v 3.26 hodin a zcela zlikvidován byl v 6.19 hodin,“ pokračovala mluvčí.

Vzhledem k tomu, že na dvoře objektu byly barely a jeden z nich částečně prohořel a unikala z něj látka neznámého původu, byli na místo vysláni i pracovníci Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč. Z místa odebrali vzorky, aby zjistili, co bylo v barelu uskladněno. Dobrovolní hasiči z Chrudimi budou místo požáru střežit až do 10. hodiny ranní.

Příčinu vzniku požáru nyní zjišťují hasičští vyšetřovatelé spolu s policejními.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám