Hlavní obsah

Za znásilnění nezletilé potvrzeno pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Třiatřicetiletý recidivista Gejza Danyi z Frýdlantu na Liberecku půjde definitivně na pět let do vězení za znásilnění nevlastní dcery. Činu se dopustil na odlehlém místě v lese před dvěma lety, kdy bylo dívce 14 let.

Článek

Ve čtvrtek o tom rozhodl pražský vrchní soud, který tak potvrdil loňský listopadový verdikt libereckého krajského soudu. Dnešní rozsudek je pravomocný a nelze se proti němu odvolat.

Podle soudu Danyi vylákal předloni 13. července dceru své družky do lesa nedaleko Frýdlantu, kde ji donutil k sexuálnímu styku. Lékař tehdy nezjistil stopy násilí, ale dívka již v přípravném řízení do detailu popsala průběh znásilnění.

Oběť svou výpověď odvolala

Danyi však vše popřel s tím, že šel do lesa čichat toluen a dívku pouze doprovodil. Podle znalců se mohlo stát, že si v omámeném stavu na svůj skutek skutečně nepamatoval.

Během hlavního líčení v Liberci však dívka obrátila a začala tvrdit, že si vše vymyslela. Údajně se tak chtěla pomstít za to, že ji Danyi nepouštěl za kamarádkami a několikrát ji udeřil. Soud jí ale neuvěřil, protože psycholog potvrdil, že její výpověď o znásilnění je naprosto věrohodná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám