Hlavní obsah

Opilý mladík autem přerazil betonový sloup

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Přerazit betonový sloup, nabourat skříň plynoměru, narazit do zaparkovaného auta a zastavit až o dům u silnice ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku se v pátek ráno podařilo mladému opilému řidiči, který nevlastní řidičský průkaz. Řidič i jeho spolujezdec přitom vyvázli bez zranění.

Foto: Policie ČR

Opilý mladík ve Valašském Meziříčí přerazil s autem betonový sloup a naboural i skříň plynoměru.

Článek

„K dopravní nehodě došlo v pátek krátce po půl páté ráno ve Valašském Meziříčí, části Podlesí. Osmnáctiletý mladík z Valašského Meziříčí, který nevlastní řidičský průkaz, jel s vozidlem Škoda Octavia ve směru do centra města. Při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl vlivem nepřiměřené rychlosti a podnapilosti řízení vozu a dostal smyk,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Řidič s vozem přejel do protisměru, kde narazil nejprve do skříňky plynoměru a dále do betonového sloupu nízkého napětí, který se nárazem přelomil. Část sloupu poškodila zeď rodinného domku a zaparkované auto. Auto o několik metrů dál narazilo do plotu rodinného domku, o který zastavilo.

Foto: Policie ČR

Opilý mladík ve Valašském Meziříčí přerazil s autem betonový sloup a naboural i skříň plynoměru.

„Po nehodě jsme mu naměřili 1,24 promile. Na místo museli být přivoláni i pracovníci distribučních firem elektřiny a plynu, kteří naštěstí nezjistili, že by plyn unikal. Došlo k výpadku elektrického proudu a rovněž byly poškozeny přípojky k rodinným domům a izolátory na okolních sloupech nízkého napětí" uvedla mluvčí.

"Mladík je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám