Hlavní obsah

Při požáru domu v Říčanech uhořeli dva lidé, zřejmě bezdomovci

Říčany u Prahy
Aktualizováno

Při požáru neobývaného domu v Říčanech u Prahy uhořeli v noci na pátek dva lidé, zřejmě bezdomovci. Budova byla plná odpadu. Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují.

Foto: Hasičský záchranný sbor

Ilustrační foto

Článek

Požár v Čechově ulici byl hlášen před druhou ráno. "Šlo o dům obývaný bezdomovci," uvedla Lenka Kostková.

Hasiči plameny dostali pod kontrolu a při prohledání budovy našli dvě ohořelá těla.

Mluvčí středočeské policie Soňa Budská v pátek ráno řekla, že na místo jedou krajští kriminalisté a soudní lékař. "Příčina požáru je zatím neznámá a příčina smrti se také neví," dodala. Více bude podle ní jasné po provedení soudní pitvy.

"Byl tam hrozný nepořádek. Mohlo tam cokoliv snadno chytnout od cigarety nebo od svíčky," řekl na místě muž z nedaleké bytovky. V domě podle něj žili dva muži ve věku kolem 40 let, jeden byl cizinec. "Nebyl s nimi ale jinak žádný problém," dodal.

Podle starosty Vladimíra Kořena se mezi místními o budově hovořilo jako o "bezdomoveckém doupěti". "V zimě, když bylo chladno, tam policie dělala pravidelné obhlídky, aby nikdo neumrzl," uvedl.

Radnice podle něj marně jednala s majitelem budovy, aby nepořádek vyklidil. Na místo kromě hasičů přijel také soudní lékař a kriminalisté, kteří úzkou uličku z obou stran neprodyšně uzavřeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám