Hlavní obsah

Teprve dvanáctiletá kapsářka z Brna chtěla po dopadení smlouvat

Právo, pko
Brno

Parafráze oblíbeného úsloví o čertu, který nikdy nespí, by se dala úspěšně použít na jednoho z brněnských policistů, který, ač nebyl ve službě, přesto odhalil mladou kapsářku. Dívka kradla v podchodu před Hlavním nádražím v Brně.

Článek

Strážce zákona se zrovna vracel z nákupu, když se na nástupním ostrůvku tramvaje před Hlavním nádražím ze zvyku podíval do podchodu. A jeho policejní intuice ho nezklamala. V podchodu se totiž zrovna chystala k útoku skupinka třech dětí, mezi nimiž byla i dívka mu dobře známá z předchozích krádeží.

„Vzápětí sledoval dokonalou souhru celé trojice, která skončila odcizenou peněženkou jedné z kolemjdoucích. Trojice od své oběti urychleně odcházela. Ještě než stačila zlodějka odcizenou peněženku schovat, chytil ji za ruku. Ostatní děti naskočily do tramvaje číslo 4 a odjely,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Teprve dvanáctiletá dívka okamžitě začala s pro ni neznámým mužem vyjednávat - svobodu byla ochotna vyměnit za svůj úlovek. To už se ale na místo dostavili uniformovaní kolegové a dívka skončila na služebně.

„Ze služebny jsme pak zkontaktovali i okradenou ženu, která si sice nějakého rozruchu všimla, ale vůbec ji nenapadlo, že by mohla být okradena právě ona. Mladičkou pachatelku si tamtéž vyzvedla její babička. Bohužel je více než pravděpodobné, že bude počet skutků dále beztrestně rozšiřovat,“ dodal Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám