Hlavní obsah

Odsouzenec seděl místo ve vězení v hospodě

– Vsetín
Právo, jr

Muže, který měl počátkem letošního roku nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody, vypátrali policisté na Vsetínsku. Místo ve vězení však muž seděl na letní zahrádce u jedné vsetínské restaurace.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vsetínští policisté zaregistrovali v sobotu kolem poledne u jedné vsetínské restaurace sedět na letní zahrádce muže, kterého znali, a o němž věděli, že na něj vydal Okresní soud ve Vsetíně letos v dubnu příkaz k dodání do výkonu trestu, protože nenastoupil do věznice, jak měl,“ řekla v úterý mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Policisté pětadvacetiletého Vsetíňana zadrželi, spoutali a odvezli na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

„V minulém roce uložil okresní soud muži za majetkovou trestnou činnost trest obecně prospěšných prací, které mladík nevykonal. Jelikož se dopustil další majetkové trestné činnosti, přistoupil okresní soud letos v lednu k uložení nepodmíněného trestu odnětí svobody, za který hrozí až tři roky vězení,“ dodala Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám