Hlavní obsah

Středočeské zastupitelství prověří podjatost žalobce v kauze Rath

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krajské státní zastupitelství Středočeského kraje prověří, zda dozorující žalobce v kauze exhejtmana Davida Ratha Petr Jirát není podjatý.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Petr Jirát

Článek

Informuje o tom server Aktuálně.cz.

"Nejdříve je nutné se seznámit s případem, pak teprve můžu posuzovat, zda tam nějaká informace je, nebo není," řekl serveru krajský státní zástupce Martin Staněk.

Jirátův bratr Václav zastupuje společnost Energie stavební a báňská, na níž detektivové narazili, když rozkrývali údajné manipulace při výběrovém řízení na opravu buštěhradského zámku. Jirát ale podle svých slov nemá důvod k obavám, že by jeho příbuzenská vazba na bratra advokáta mohla komplikovat případ a ohrozit jeho nestrannost. [celá zpráva]

Kauzu předala ústecká státní zástupkyně Lenka Bradáčová středočeským žalobcům v pátek. Nejpřísněji postižitelný trestný čin v případu se totiž podle ní stal v Rudné ve středních Čechách, kde Rath údajně přijal úplatek za zmanipulovanou zakázku týkající se opravy buštěhradského zámku. Proti dozoru ústeckého státního zastupitelství se již dříve ohradili poslancovi obhájci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám