Hlavní obsah

Zloděj z Brna narazil do rakouského policejního zátarasu

– Hevlín
Právo, Milan Vojtek

Zátaras rakouského policejního vozu mezi Hevlínem a Hraběticemi na Znojemsku se v neděli ráno stal konečnou pro pětadvacetiletého muže, nejspíše zloděje aut. Do vozu rakouských policistů narazil, což ukončilo jeho chvatnou cestu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž z okresu Brno – venkov prchal z Rakouska do domácího vnitrozemí v Audi A 4. Měl důvod spěchat, podle dostupných informací bylo auto ukradeno v Rakousku a bylo proto v hledáčku rakouské policie.

Jestli si myslel, že na našem území již bude v bezpečí před pronásledovateli, zmýlil se. Na základě dohody o přeshraničním pronásledování mohou rakouští policisté v nutných případech zasáhnout i na našem území. Tak tomu bylo i v tomto případě, když prchajícímu autu zatarasili cestu.

“Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do stojícího vozu VW Passat, ve kterém byli rakouští policisté. Pronásledovali jej, neboť byl důvodně podezřelý z krádeže osobního auta. Audi měl odcizit ve Vídni,” uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. Zátaras byl konečným dějstvím honičky.

“Několikrát se snažili pachatele zastavit už v Rakousku, ale na žádné pokyny nereagoval a stále ujížděl směrem do České republiky,” dodala mluvčí. Nehoda se obešla bez zranění a vyžádala si škodu na autech za šedesát tisíc korun.

Podezřelý si zajistil velké problémy s policií. U nás se bude zodpovídat ze zaviněné nehody, rakouská policie na něj vydala zatykač pro podezření z krádeží aut na jejich území.

Rakušané u nás dopadli i Poláky

V poslední době se nejedná o jediný případ přeshraničního pronásledování. V dubnu takto rakouská policie pronásledovala polské zloděje dvou vozů BMW. Na naše území vjeli mezi dolnorakouským Reintalem a břeclavskou částí Poštorná.

Jeden z Poláků na přejezdu u nádraží Boří les vyletěl ze silnice, přeskočil koleje a narazil do restauračního objektu za tratí. Zraněný skončil v rukou policie. Druhý pak odstavil auto v Poštorné a zmizel s nezjištěným komplicem.

Reklama

Výběr článků

Načítám