Hlavní obsah

Celníci rozbili výrobnu nelegálních filmových a hudebních kopií

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tisíce CD a DVD nosičů zabavili celníci dvěma ženám z Prahy a muži ze Znojma. Ve svých bytech měli kopie s hudebními a filmovými tituly, prázdné nosiče připravené ke kopírování a další techniku potřebnou k výrobě nelegálních kopií.

Foto: Celní správa

Celníci v bytě zabavili tisíce DVD a CD nosičů.

Článek

Muž už byl před dvěma lety nepravomocně odsouzen za nelegální kopírování a vypalování filmů a hudby k podmíněnému trestu. Z odsouzení si ale zřejmě nic nedělal a dál s kopiemi obchodoval. Nyní mu hrozí až pět let vězení a peněžitý trest.

Muž spolupracoval s ženou v Praze, která zbožím zásobovala místní tržnice. Celníci po dlouhodobém sledování zasáhli na dvou místech současně. Ve Znojmě v jednu chvíli zadrželi kurýrku z Prahy i s mužem, který si zrovna přebíral zboží, a zároveň zabušili na dveře padělatelky v hlavním městě.

"V jejím bytě celníci zadrželi neuvěřitelné množství materiálu – 4 697 kopií s hudebními tituly, 3 320 kopií s filmovými tituly, 2 326 nosičů bez záznamu, tři počítače s osmi vypalovacími mechanikami, osm externích vypalovaček, sedm tiskáren, tři multifunkční zařízení, dva externí disky, jeden skener a 29 kilogramů obalového materiálu,“ prohlásila mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám