Hlavní obsah

Do kontejneru na elektroodpad jí spadl mobil, vyprostit ji museli hasiči

– Otrokovice
Právo, Jiří Růžička

V kontejneru na sběr použitých elektrických spotřebičů se v sobotu odpoledne ocitla žena v Otrokovicích na Zlínsku. Vyprostit ji museli hasiči.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči vyprošťovali ženu, která se ocitla v kontejneru na elektroodpad.

Článek

"Po 16:00 obdrželo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně žádost hlídky městské policie Otrokovice o pomoc při vyproštění osoby, která byla uvězněna v kovovém kontejneru pro sběr elektrických spotřebičů a zařízení," informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vyprošťování ženy nebylo jednoduché.

Kromě profesionálních hasičů zasahovaly postupně všechny složky integrovaného záchranného systému. Ve vnitřní části kontejneru byla zaklíněna žena, se kterou v době příjezdu hasičů komunikovali strážníci městské policie. Žena, které do kontejneru údajně spadl mobilní telefon, propadla do vnitřní části kontejneru otvorem s posuvným krytem a i přes snahu další osoby již nedokázala z kontejneru vylézt.

"Vzhledem ke specifické konstrukci odpadového kontejneru a to především způsobu jeho otevření ve spodní části, povolal velitel zásahu na místo vyprošťovací automobil, s jehož pomocí byl celý kontejner vyzvednut. Po otevření dna nadzvednutého kontejneru byla žena vyproštěna a předána posádce zdravotnické záchranné služby k dalšímu ošetření,“ dodal Netopil.

Reklama

Výběr článků

Načítám