Hlavní obsah

Manévry řidiče v protisměru na dálnici rekonstruují i výpovědi svědků

Právo, Jiří Růžička
Kroměříž

Policie získala již několik svědectví lidí, kteří zažili šok na dálnici D1, když se tam ve středu dopoledne vyhýbali vozu v protisměru. Řidič stříbrné Škody Felicia se podle policie dopustil obecného ohrožení z nedbalosti, za což mu hrozí až pět let vězení.

Felicie na dálnici jela v protisměruVideo: TN.cz

 
Článek

"Celou událost vidělo a popsalo několik svědků, přesto se obracíme na veřejnost s prosbou o další informace, které by pomohly ztotožnit řidiče dotyčného auta," řekla v pátek mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Svědci popsali, že je svou jízdou v protisměru na dálnici D1 ohrožoval zatím neznámý řidič ve směru od Hulína na Brno ve středu dopoledne od 10:40 do 10:50 hodin.

"Na dálnici do špatného pruhu najel pravděpodobně v místě výjezdu na Kroměříž a poté pokračoval směrem na Hulín. Překvapení motoristé se škodovce jedoucí v levém rychlém pruhu snažili všemožně vyhýbat. Přesto v jednom okamžiku čelní srážka ve vysoké rychlosti hrozila muži za volantem automobilu Škoda Octavia,“ popsala Kyšnerová.

Řidič Škody Octavie proto strhl řízení a autu v protisměru se těsně vyhnul. Při úhybném manévru se však bočně střetl s vozidlem v pravém pruhu. Oba řidiči naštěstí vyvázli bez zranění. K dalším nehodám na dálnici nedošlo.

Policisté kvalifikovali počínání řidiče jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Pachateli hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám