Hlavní obsah

Motoristka s třemi promilemi alkoholu v dechu bourala ve vjezdu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Naštěstí bez zranění skončila ve čtvrtek v podvečerních hodinách v Hradci Králové jízda nezodpovědné třiapadesátileté řidičky, která hazardovala se svým životem, ale i s životy jiných lidí. Žena totiž řídila pod vlivem alkoholu, policie naměřila 3,05 promile alkoholu v dechu.

Foto: Policie ČR

Žena si nárazem do sloupu poškodila vůz.

Článek

„Opilá řidička vozu Nissan Sunny kolem čtvrt na sedm narazila při návratu domů do hydraulického sloupku. Stalo se to jen pár metrů od jejího domova při projíždění průjezdem domu,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

Řidička z Hradce Králové jela naštěstí v autě sama. „Dechová zkouška ukázala 3,05 promile alkoholu. Následující dechovou zkoušku odmítla, podobně jako lékařské vyšetření spojené s odběrem krve,“ pokračovala Pešavová.

Motoristka na místě dopravní nehody nepředložila platný doklad o pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla. Muži zákona jí proto zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám