Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče, kteří přepadli vilu litoměřického podnikatele

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Celkem sedm lidí, kteří se měli podílet na přepadení litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška a jeho rodiny ve vile v Plešivecké ulici v Litoměřicích, už dopadli kriminalisté. Jedná se o muže ve věku 21 až 60 let z Litoměřicka, Prahy a Plzeňska. Jeden z pachatelů policii stále uniká, jeden při přepadení zemřel.

Foto: Policie ČR

Policisté pátrají po zbývajícím pachateli Josefu Cerhákovi.

Článek

„Bylo jim sděleno obvinění z trestného činu loupeže spáchaného organizovanou skupinou a porušování domovní svobody. Hrozí jim až 12 let odnětí svobody,“ uvedla litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová. Policisté budou nyní zkoumat podíl na činu jednotlivých obviněných. Na všechny byl podán návrh na vzetí do vazby.

„Policisté pátrají po zbývajícím pachateli Josefu Cerhákovi, nar. 1988, čímž žádají veřejnost o spolupráci. Pachatel může být ozbrojen,“ informovala Kofrová.

Do domu ve vilové čtvrti vnikli podle Papouška minulý týden v noci čtyři lupiči převlečení za policisty a přítomné ohrožovali zbraněmi. Tři z nich měli utéct se zhruba 120 tisíci korunami.

Policisté hovořili původně o třech až pěti pachatelích. Papoušek se po potyčce nezalekl namířené pistole a jednoho z lupičů se mu podařilo při útěku ve svém domě zadržet. Městští strážníci mu pak prý nasadili pouta. Po příjezdu policistů už ale nejevil známky života, uvedla policie. [celá zpráva]

Policistům se později po přepadení podařilo odhalit totožnost zemřelého. Šlo o 22letého mladíka z Roudnicka. Nyní čekají na výsledky odborných expertiz, jestli byl pod vlivem drog. To by mohlo trvat až měsíc. „Příčiny a okolnosti úmrtí jednoho z pachatelů jsou nadále předmětem šetření,“ dodala Kofrová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám