Hlavní obsah

Řidič trolejbusu, který narazil s cestujícími do sloupu, byl obviněn

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z obecného ohrožení obvinila policie 56letého řidiče trolejbusu, který v Ostravě 11. března sjel ze silnice a narazil do sloupu trolejového vedení. Při nehodě se zranilo sedm cestujících, škoda byla odhadnuta na 1,4 miliónu korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vyprošťování trolejbusu

Článek

"Řidič je podezřelý, že nesprávně reagoval na situaci, kdy před přechodem pro chodce přebíhalo dítě. Řidič měl změnit směr jízdy, vyjet vpravo mimo komunikaci, kde narazil do sloupu trolejového vedení," uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Podle soudních znalců ale dítě nebylo příčinou nehody, při které se lehce i těžce zranilo sedm lidí. Ve vězení může muž strávit až osm let.

"Podezřelý nejprve využil svého práva a k věci nevypovídal. Po zahájení trestního stíhání pak muž argumentoval zdravotní indispozicí, nicméně k samotné nehodě se dosud nevyjádřil. Dle těchto skutečností budou nyní přibráni další znalci z oboru zdravotnictví," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám