Hlavní obsah

Zaměstnanci kasina ukradli z tržeb stovky tisíc, soud jim dal podmínky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S podmíněnými tresty odešli ve čtvrtek od domažlického soudu dva dnes již bývalí zaměstnanci kasina American Chance Casinos v České Kubici, kteří ukradli z tržeb stovky tisíc korun. Podle obžaloby Lukáš Auervek a Pavel Kaluža odcizili v období od roku 2010 do loňského března celkovou částku přes šest set tisíc korun.

Článek

Auervek byl přitom v pozici tzv. pitbosse, což je pravá ruka šéfa kasina, který dohlíží na regulérnost sázek a má na starosti i personál. Kaluža obsluhoval kamerový systém. „Na krádeži se společně domluvili,“ uvedl státní zástupce. Peníze vybíral Auervek ze sběrných boxů, od nichž měl klíče, přičemž Kaluža mu krádež umožnil tím, že nespustil kameru.

Na krádež se přišlo tak, že majitel kasina nechal do prostoru, kde se přepočítávala tržba z boxů, umístit další monitorovací zařízení, o kterém Kaluža nevěděl. Záznam z něho byl také klíčovým důkazem obžaloby.

Auervek, který vinu popíral, dostal tři roky se zkušební dobou pět let, Kaluža pak o rok méně. Navíc podle rozhodnutí soudu musejí oba uhradit škodu a bude na ně dohlížet probační úředník. Rozsudek není pravomocný, jak žalobce, tak obhájce si nechali lhůtu na případné odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám