Hlavní obsah

Tragickou honičku sporťáků řeší kladenský soud

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

U kladenského soudu začalo líčení s dvaatřicetiletým Igorem Bobrovem, který je obžalován z usmrcení mladíka při autonehodě. Bobrov se ve svém Nissanu GTR spolu s dalšími auty vracel vloni v květnu ze srazu tuningových aut v Panenském Týnci na Lounsku.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Igor Bobrov u kladenského soudu.

Článek

Podle svědků se minimálně dva nissany - Bobrovův a vůz bývalého pražského zastupitele Tomáše Vavřince - honily v hustém provozu směřujícím do Prahy. Kolona podle svědků jela rychlostí 80 až 95 km/h a nissany ostatní auta předjížděly rychlostí nejméně 120 kilometrů v hodině.

Bobrov svou vinu odmítá. „Jel jsem podle předpisů, o žádné kolizi nevím, žádné auto proti mně nejelo,“ uvedl Bobrov před soudem. Pak připustil, že při předjíždění mohl jet rychleji, tak 120 až 130 km/h.

Svědkové vypověděli, že řidič Renaultu Twingo, který se objevil na horizontu, strhnul prudce řízení vpravo, protože se čelně proti němu objevil bílý nissan Bobrova. Twingo se pak rozkymácelo, ve smyku se vřítilo do svahu u silnice.

Podle obžaloby byl náraz tak silný, že se posádka uvolnila z pásů a řidič i jeho mladá spolujezdkyně vylétli z auta. Mladý řidič na místě zemřel, spolujezdkyně vyvázla s těžkými zraněními. Bobrov je obžalován z usmrcení řidiče a těžkého ublížení na zdraví jeho spolujezdkyně z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám