Hlavní obsah

Policie zadržela údajného zloděje dodávky z Velvar, který zabil majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velvary

Policisté zadrželi podezřelého, který ve středu ve Velvarech ukradl dodávku, přejel jejího majitele a kradeným autem ujel. Majitel vozu na následky zranění zemřel. Policisté modrý automobil Ford Transit našli ve středu odpoledne mezi Novými a Starými Ouholicemi na Mělnicku, pouze několik kilometrů od Velvar. Případem se zabývají středočeští kriminalisté.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podrobnosti k případu by policie měla zveřejnit před polednem, řekla policejní mluvčí Soňa Budská.

Případ se stal ve středu kolem 09:00 na náměstí Krále Vladislava. Majitel auta si šel nakoupit do místního obchodu, z něhož viděl, jak mu někdo krade auto. Vyběhl z obchodu ven a snažil se zloděje zastavit, ten ho přejel. I přes rychlou pomoc záchranářů, kteří na místo poslali vrtulník, majitel auta zemřel.

Případ vyšetřují středočeští kriminalisté, kteří by jej mohli posuzovat jako vraždu, těžké ublížení s následkem smrti nebo loupež, při které pachatel způsobil smrt. V takových případech hrozí pachateli trest od osmi let vězení a vyšší.

Záchranku volala starostka

Velvary leží na hranici Kladenska a Mělnicka, žije tam kolem 3000 obyvatel. Téměř přímým svědkem neštěstí byla i starostka Jitka Linhartová, která z okna slyšela svištění pneumatik rozjíždějícího se auta, výkřik zraněného muže a přivolávala záchranáře.

"Případem žije celé město, nechci ale zveřejnit žádné informace, které by mohly zhatit vyšetřování policie," řekla Linhartová.

Město podle Linhartové nemá kamerový systém. Shodou okolností o něm tento týden mluvili radní, kteří o jeho zavedení uvažují kvůli drobné kriminalitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám