Hlavní obsah

Zloděje v přerovském marketu dohonila a zadržela prodavačka se svědky

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Smůlu, že narazil na srdnatou prodavačku a občany, kteří nejsou lhostejní, měl v úterý v podvečer 51letý muž, který se pokusil o útěk poté, co kradl v jednom přerovském marketu. Prodavačka spolu se svědky jej dohonili, zadrželi a předali městským strážníkům.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Krátce po 17. hodině oznámili na linku 156 svědci krádeže v marketu, že zadrželi pachatele, který se pokusil s ukradeným zbožím utéct,“ řekl Právu ve středu zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Motohlídka podle něj na místě zjistila, že jednapadesátiletý muž naskládal do tašky kosmetiku a potraviny za více než tisíc korun a pokusil se projít bez zaplacení přes pokladnu. Když začal ochranný rám poplašně houkat, dal se na útěk. Prchajícího začala pronásledovat prodavačka a svědci, kteří ho nakonec dostihli ve vedlejší ulici.

„Když si muže přebírali strážníci, zkusil své štěstí znovu a pokusil se utéct podruhé, což se mu opět nepovedlo. Zaječí úmysly ho přešly, až když skončil v poutech a na útěk rezignoval. Zboží bylo vráceno do prodejny a běžce krádež stála pokutu ve výši tisíc korun,“ dodal Komínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám