Hlavní obsah

Adidas made in Cheb. Celníci odhalili špičkově vybavenou továrnu na padělky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Celníci na Chebsku v úterý odhalili profesionálně zařízenou továrnu, kde tři muži vyráběli padělky textilního zboží. Ke svému nekalému podnikání užívali objekty v tržnici ve Svatém Kříži, kde celníci provedli prohlídku v rámci akce s krycím názvem Cross. Některé budovy podle nich fungovaly jako výrobní haly, jiné jako sklady.

Adidas made in Cheb. Celníci odhalili továrnu na padělkyVideo: Celní správa Plzeň, .

 
Článek

"Používali vysokorychlostní ramenový vyšívací stroj, zařízení k sítotiskovému, nažehlovacímu a razícímu opatřování textilu firemními logy, dále výpočetní techniku a další příslušenství,“ uvedla mluvčí západočeských celníků Jitka Blahutová.

Na místě celníci zajistili tisíce již vyrobených padělků oděvů s logy renomovaných výrobců sportovního zboží, zejména firmy Adidas. "Falešnými logy bylo označené také galanterní zboží jako kabelky, peněženky nebo tašky. Cena originálních výrobků v zajištěném množství by byla 90 miliónů korun," dodala Blahutová.

"Při akci jsme zadrželi tři muže, kteří jsou podezřelí z přečinu porušování práv k ochranné známce," uzavřela Blahutová.

Tento měsíc je to již druhá nelegální výrobna padělků, kterou celníci na Chebsku odhalili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám