Hlavní obsah

Náměstka primátora Plzně čeká soud, viní ho z krádeže při petiční akci

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Už 20. června usedne na lavici obžalovaných náměstek plzeňského primátora Petr Rund (ODS), který je podezřelý z krádeže fotoaparátu. Případ dostala přidělený plzeňská soudkyně Bohdana Kučerová. "Trestní spis přišel z pražského vrchního soudu, který rozhodl o tom, že věc bude projednána v Plzni u místně příslušného soudu," uvedla Kučerová.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Celé přípravné řízení přitom probíhalo mimo krajskou metropoli. Vyloučili se z něj jak místní policisté, tak i státní zástupci, aby předešli možným námitkám proti podjatosti. Spis zpracovával vyšetřovatel v Tachově za dozoru děčínského státního zástupce. Ten pak na Runda podal návrh na potrestání za přečin krádeže k Okresnímu soudu v Děčíně, odkud spis poslali na vrchní soud k rozhodnutí o příslušnosti.

Kamarádovi vytrhl foťák z ruky a začal nastupovat do auta s tím, že nám jej vrátí až na konci školního roku.
svědek Václav Rais

Plzeňská soudkyně se podjatá necítí, a to ani vzhledem k tomu, že Rundova manželka je rovněž soudkyní působící na Plzeňsku. "Já ji osobně neznám, viděla jsem ji snad jenom jednou na nějakém školení," řekla k tomu Kučerová.

Krádeže se měl Rund dopustit loňského 20. prosince před budovou radnice, kde v té době aktivisté rozdávali letáky a sbírali podpisy za uspořádání referenda o sporném projektu obchodního centra. Rund údajně sebral fotoaparát jednomu z účastníků petiční akce.

"Kamarádovi vytrhl foťák z ruky a začal nastupovat do auta s tím, že nám jej vrátí až na konci školního roku. Začali jsme na něj křičet, jestli je normální a co si to dovoluje. Poté prohlásil, ať se pro něj stavíme zítra v kanceláři, a odjel," popsal událost svědek incidentu Václav Rais.

"Já mám svědomí čisté," tvrdí Rund. Podrobnosti celého případu hodlá vylíčit až po jeho uzavření.

Reklama

Výběr článků

Načítám