Hlavní obsah

Strážníci zachránili muže v bezvědomí

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovičtí strážníci zachránili život muži, který ležel bez známek života u garáží ve Větrné ulici. Stalo se to v pondělí.

Článek

„V pondělí těsně před půl třetí se na naše operační středisko obrátila se žádostí o součinnost operátorka tísňové linky 112 s tím, že bude nutná zřejmě i pomoc zdravotníků. O pomoc ji žádal muž někde z okolí garáží ve Větrné ulici. Naše hlídka byla do dvou minut na místě a u vjezdu do garážového domu objevila bezvládně ležícího staršího muže, který nedýchal. Strážníci ani okamžik nezaváhali a pustili se do resuscitace spočívající v přímé srdeční masáži,“ popsal zásah mluvčí městské policie Václav Sup.

Dodal, že strážníkům následně pomohla i hlídka Policie ČR, která na místo následně dorazila. Než přijela záchranka, členové obou hlídek se střídali v srdeční masáži ohroženého muže.

„Odvedli perfektní práci. Naší posádce se následně podařilo muže stabilizovat a dopravit jej na oddělení ARO v českobudějovické nemocnici,“ pochválila strážníky i policisty mluvčí zdravotnické záchranné služby Petra Kafková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám