Hlavní obsah

Autu plnému kradených věcí zabránil ujet náhodný svědek v Jeseníku

– Jeseník
Právo, Miloslav Hradil

S autem napěchovaným ukradeným zbožím z jednoho supermarketu v Jeseníku se nepodařilo odjet 35leté ženě z Karviné. Duchapřítomný svědek za ní skočil do vozidla, odtáhl jí nohu z plynového pedálu a vyčkal s ní do příjezdu policie. Případ se stal minulý čtvrtek. Policie o něm informovala v pondělí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Žena se ještě se dvěma komplici vydala do jednoho jesenického supermarketu. Mužům se podařilo postupně z prodejny nepozorovaně vynosit celkem 169 druhů zboží v hodnotě přes 35 tisíc korun. Orientovali se přitom především na dražší artikl ze sortimentu potravin, alkoholu a drogerie,“ řekla Právu jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

S odcizeným zbožím podle ní vyšli muži vždy ven a na parkovišti ho naložili do vozu, ve kterém čekala žena. Když z prodejny vycházeli s poslední várkou, všiml si jich 29letý muž z České Vsi.

„Vůbec neváhal a hned následoval oba pachatele, kteří již začali zboží házet do auta. Jakmile na ně promluvil, odhodili ukradené věci a dali se na útěk. Pětatřicetiletá žena hned naskočila do automobilu a chtěla z místa co nejrychleji zmizet. V tom jí však svědek zabránil. Jak nastartovala a chtěla ujet, muž jí pohotově odtáhl nohy z pedálů a počkal s ní na příjezd policistů,“ uvedla mluvčí.

Že si pohotový občan všiml zlodějů za pět minut dvanáct, bylo podle ní zřejmé z naloženého vozidla. „Odcizené zboží bylo téměř všude. Pod sedačkami, na sedačkách a kufr se již nedal ani otevřít, protože byl naplněn až po strop,“ konstatovala Neubauerová.

Policisté ženě její vůz odňali, protože byl užit jako prostředek k páchání trestné činnosti a ji samotnou umístili do policejní cely. Po jejích spolupachatelích dále pátrají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám