Hlavní obsah

Mladík na oslavě narozenin předváděl ostré granáty

Právo, Jiří Růžička

Několik ostrých ručních granátů a jeden dělostřelecký granát ukazoval v sobotu na narozeninové oslavě svým známým a sousedům čtyřiadvacetiletý muž ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku. Jeden z přítomných zavolal policii, která nebezpečnou munici zabavila, a pyrotechnik ji v neděli odpálil. Informovala o tom v pondělí mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Na oslavě narozenin předváděl mladík ostré granáty, které si přivezl v igelitové tašce z Francie.

Článek

„Mladý muž pracuje jako řidič kamiónu a granáty si přivezl před několika dny z Francie. Našel je údajně na hromadě železa, kde takových granátů byla spousta. V igelitové tašce je v domnění, že se nejedná o ostrou munici, dovezl domů. V sobotu večer granáty ukazoval sousedům, kteří měli narozeninovou oslavu,“ uvedla Javorková.

Jeden z účastníků oslavy se však domníval, že by mohlo jít o nebezpečné věci a zavolal policii.

Foto: Policie ČR

Na oslavě narozenin předváděl mladík ostré granáty, které si přivezl v igelitové tašce z Francie.

„Udělal dobře. Policisté z Valašského Meziříčí po prvotním prohlédnutí munice informovali pyrotechniky, kteří dorazili v noci na místo. Munici zrentgenovali a zjistili, že je funkční. Pyrotechnici z Olomouce v neděli odpoledne převezli granáty na letiště v Juřince, kde je odpálili. Jednalo se o čtyři ruční obranné granáty Mills britské výroby a dělostřelecký granát ráže 75 mm,“ doplnila Javorková.

Muž, který si munici přivezl, je podezřelý z trestných činů nedovolené ozbrojování a obecné ohrožení z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám