Hlavní obsah

Policie: Pomozte najít lupiče, který přepadl poštu na Šumpersku

Právo, Miloslav Hradil
Moravičany

Zatím neznámý lupič přepadl v pátek pobočku České pošty v Moravičanech na Šumpersku. Odnesl si odtud finanční hotovost. Policie, která o případu informovala v neděli, po pachateli pátrá a žádá o pomoc případné svědky.

Foto: Profimedia.cz

Pachatel získal jen pár tisíc.

Článek

„Pachatel přistoupil k přepážce a klidným hlasem plynulou češtinou řekl: To je přepadení, mám zbraň, dej mi peníze ze šuplíku. Přitom jednu ruku držel schovanou za zády. Pracovnice pošty pojala důvodnou obavu o své zdraví a život a pachateli vydala finanční hotovost kolem 17 000 korun. Muž peníze vzal a následně poštu opustil,“ popsal Právu průběh přepadení olomoucký krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Pachatelem byl podle něj muž ve věku 25 až 35 let, střední postavy. Na sobě měl sluneční brýle, béžovou kšiltovku a béžové triko s krátkým rukávem.

„Vyzýváme občany, kteří se v uvedenou dobu pohybovali v okolí pošty a viděli přicházet nebo odcházet popsanou osobu, aby kontaktovali Policii České republiky Šumperk na telefonních číslech 974 779 101, 974 779 102 nebo na bezplatné telefonní lince 158,“ dodal Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám