Hlavní obsah

Sedmiletá holčička padala padesát metrů, zaměstnala hasiče i vrtulník

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily

Výlet po Riegrově turistické stezce na Semilsku skončil v sobotu před polednem nešťastně pro sedmileté děvčátko. Na nejvyšším místě stezky dítě spadlo a letělo prudkým srázem asi padesát metrů. Přivolaný vrtulník musel dívku transportovat do nemocnice.

Foto: HZS Libereckého kraje

Semilští záchranáři v sobotu pomáhali holčičce, která spadla se srázu na Semilsku.

Článek

„K události došlo v nejvyšším místě stezky, kde se nachází takzvaný pěšorest, altán s výhledem na protější Krkavčí skálu. Lezecká skupina semilských hasičů na Riegrovku nastoupila od Bítouchova s veškerým materiálem, který by mohli potřebovat včetně nosítek, páteřové dlahy, lan a kladek,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

V okamžiku příchodu lezecké skupiny však již byla dívenka zpět na cestě. Vytáhl ji tam dobrovolný hasič, který tou dobou po stezce procházel. Semilští hasiči provedli prvotní ošetření, holčičku vzali do náruče a donesli ji zhruba jeden kilometr k přivolanému vrtulníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám