Hlavní obsah

Kapsářům začínají žně, mezi první chycené patří sedmnáctiletá recidivistka

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Začátek turistické sezóny můžeme poznat také podle toho, že centrum Prahy je ve větším zájmu cestovatelů, ale také kapsářů. Jeden příklad za všechny zveřejnila v pátek pražská policie. Dvě ženy, z toho jedna sedmnáctiletá, odcizily peněženku z batohu nic netušící turistce.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě kapsářky v akci v centru PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté v ulicích Prahy neustále sledují, kdo si víc než památek všímá ostatních lidí a hlavně jejich batohů, kabelek a další zavazadel. Pozornosti na začátku minulého týdne neušly ani dvě ženy, které sledovaly turistku a čekaly na vhodný okamžik.

Když tento okamžik přišel, třicetiletá kapsářka se k turistce přitočila a z batohu vytáhla peněženku. Přitom ji kryla její spolupachatelka, teprve sedmnáctiletá dívka. Poškozená si ničeho nevšimla a kapsářky tak v klidu odcházely.

Netušily však, že jsou sledovány kamerou a také kriminalisty, kteří je ihned po činu zadrželi.

„Česky a slovensky hovořící kapsářky skončily na policejní služebně, kde jim vyšetřovatel sdělil obvinění z trestného činu krádeže,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan a dodal, že ženy byly obě recidivistky a tak jim hrozí, že za mřížemi stráví až tři roky.

Policisté také kontaktovali poškozenou turistku, která do té chvíle nic netušila, a vrátili ji odcizenou peněženku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám