Hlavní obsah

Zabitím náhodného dítěte na hřišti hrozil středoškolák, vadil mu hluk při učení

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policii se podařilo dopadnout vyděrače, který hrozil, že pokud do konce května nebude v Olomouci odstraněn Park malého prince s množstvím herních prvků, zavraždí tu náhodné dítě. Je jím osmnáctiletý student střední školy. Novinářům to řekl ve čtvrtek náměstek krajského policejního ředitele policie Karel Kadlec.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Nápis, který se objevil v olomouckém Parku malého prince.

Článek

Mladík, který neskrýval, že ho inspiroval norský masový vrah Anders Breivik, se policistům se přiznal.

Svou hrozbu, jak již Právo informovalo, napsal vyděrač na jedné ze zídek v parku, který je umístěn na jednom z nejlidnatějších sídlišť města a je největším areálem pro děti v Olomouci.

„Nedojde-li do 31. 5. 2012 k přesunu tohoto hřiště, zavraždím náhodné dítě na tomto hřišti,“ vzkázal pisatel a menším písmem ještě dopsal: „Stejně jako Anders Breivik jsem obeznámen s faktem, že pro konání úřadů je třeba zabít.“

Výhrůžný nápis vyděsil lidi, kteří v lokalitě bydlí. Student jako důvod své zloby na hřiště uvedl, že mu vadil hluk při učení. Za poškozování cizí věci a vydírání mu hrozí až čtyři roky vězení. Mladík dosud nebyl trestán.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám