Hlavní obsah

Janoušek se teprve rozhodne, kdy promluví

Právo, Josef Koukal

Policie dokončila výslechy svědků březnové nehody lobbisty Romana Janouška. Jeho obhájce Vít Široký tak mohl ve středu poprvé nahlédnout do spisu. Samotný Janoušek se podle něj teprve rozhodne, zda podá výpověď policii, nebo promluví až u soudu.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek měl při nehodě v dechu 2,2 promile alkoholu.

Článek

„Ke spisu jsem se dostal dopoledne, část dokumentů jsem si zkopíroval, ještě jsem ale neměl čas je nastudovat,“ řekl ve středu Právu Široký.

„Zda bude pan Janoušek vypovídat na policii, o tom se musíme ještě poradit,“ dodal. Již dříve připustil, že jeho klient možná se svou výpovědí vyčká až na soudní jednání.

Podle zmocněnce 51leté ženy, kterou Janoušek 23. března svým vozem srazil, Josefa Lžičaře, policie vyslechla osmnáct lidí. On ani Široký prý další svědky zatím navrhovat nebudou.

Lžičař má od středy k dispozici bodové ohodnocení úrazů, které žena utrpěla. Motolská nemocnice mu podklady po urgencích vydala dva měsíce po nehodě.

Advokát sice připustil, že výši nároku pro odškodnění už zná, nechtěl ji však konkretizovat. „Nejde o konečnou sumu, protože nezahrnuje snížení společenského uplatnění, které se hodnotí až po delší době. Budeme žádat i vyšší odškodnění, než by odpovídalo prostému výpočtu. Protistrana k tomu vyjádřila ochotu,“ dodal Lžičař.

Podle Širokého do středy žádná konkrétní suma nezazněla ani při vzájemných jednáních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám