Hlavní obsah

Autobus s dětmi způsobil na Kroměřížsku hromadnou nehodu

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Hromadnou dopravní nehodu způsobil ve středu na Kroměřížsku autobus s dětmi z mateřské školy v Ivanovicích na Hané. Děti mířily do zoologické zahrady v Lešné na Zlínsku. Jedno dítě bylo zraněno, záchranáři ho odvezli do kroměřížské nemocnice na ošetření.

Foto: Policie ČR

Autobus plný dětí zezadu vrazil do stojících aut.

Článek

"Krátce před 08:30 byli dopravní policisté vysláni k hromadné nehodě autobusu, tří osobních vozidel a nákladního automobilu, která se stala na hlavním tahu mezi obcemi Třebětice a Holešov na Kroměřížsku," informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Řidič škodovky jedoucí od Třebětic hodlal v křižovatce odbočit vlevo na Količín. Za ním zastavil řidič peugeotu a za ním řidič jiné škodovky.

"Stojící automobily zřejmě přehlédl pětapadesátiletý řidič autobusu, který do kolony vozidel zezadu narazil. Při střetu byla všechna osobní auta posunuta dopředu a navzájem se poškodila. Bezprostředně poté neubrzdil nákladní automobil Iveco čtyřicetiletý řidič, který narazil do zadní části autobusu," popsala Kyšnerová.

Při nehodě byl naštěstí pouze lehce zraněn čtyřletý chlapec, který seděl s učiteli v zadní části autobusu. Záchranáři ho převezli do kroměřížské nemocnice k ošetření. Všichni ostatní účastníci zájezdu vyvázli bez zranění. Pro děti přijel náhradní autobus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám