Hlavní obsah

Strážník zachránil z hořícího bytu muže i jeho psa

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

Strážník městské policie zachránil v úterý z hořícího bytu ve Valašském Meziříčí třiačtyřicetiletého muže a jeho psa. Tomáš Strnadel si tak vysloužil poděkování starosty i svého nadřízeného.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Strážníci dostali oznámení, že z bytu ve druhém patře na Zašovské ulici se valí hustý dým,“ informovala ve středu mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Mluvčí dodala, že když hlídka dorazila ke dveřím bytu, nikdo nereagoval na zvonění. Jeden ze strážníku se tak do bytu musel dostat přes balkón. Na místě strážník viděl hořící kuchyň a spícího majitele bytu.

"Ihned jsem muže vzbudil a vyvedl ho z hořícího bytu na chodbu, kde jsem ho předal svému kolegovi," sdělil Právu strážník Tomáš Strnadel, který poté vynesl na balkon hořící plynový vařič. Vařič měl roztavený uzávěr a nešel proto uzavřít.

"Také jsem vynesl psa, který zmateně pobíhal po bytě," doplnil Strnadel. Poté už na místě úřadovali hasiči.

Jak se později ukázalo, majitel bytu nejspíš usnul a nechal plynový vařič bez dozoru. Od vařiče pak vzplála digestoř a kuchyňská linka. "Chtěl bych kolegovi poděkovat, že se svého nelehkého úkolu zhostil se ctí a zachránil odvážným činem lidský život," řekl Právu ředitel městské policie Ivan Kadora.

"O záchraně rozhodovala každá minuta, proto patří za profesionální a výborně odvedenou práci zasahujícímu strážníkovi velké poděkování," zdůraznil starosta města Jiří Částečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám