Hlavní obsah

Šéf frýdecko-místeckých strážníků byl propuštěn z vazby, obviněno je pět lidí

– Frýdek Místek
Právo, Aleš Honus

Ředitel městské policie ve Frýdku-Místku Milan Sněhota byl spolu s dalšími třemi lidmi propuštěn z vazby. Všichni jsou od poloviny dubna obviněni z manipulace s veřejnými zakázkami magistrátu.

Foto: Magistrát Frýdek-místek

Obviněný šéf strážníků

Článek

Obvinění si vyslechl další úředník - šéf jednoho z odborů frýdecko-místeckého magistrátu. Obviněno je tak dohromady již pět osob.

Informoval o tom ve středu dozorující státní zástupce Ladislav Hradil. Řekl také, že jeden z obviněných je na svobodě už delší dobu, protože se rozhodl s policií spolupracovat.

"Na začátku tohoto měsíce jsem propustil jednoho z obviněných, protože odpadly důvody vazby. Spolupracoval s námi a doznal, jakým způsobem se na magistrátu prováděla výběrová řízení. Včera pak soud propustil další tři obviněné, takže všichni jsou nyní vyšetřování na svobodě," dodal Hradil.

Razii na magistrátu ve Frýdku-Místku podnikla policie v polovině dubna. Následně obvinila čtyři lidi z nezákonného ovlivnění tří městských zakázek na nákup zabezpečovací techniky o celkovém objemu 1,2 miliónu korun. Kromě šéfa strážníků Milana Sněhoty byl obviněn mimo jiné vedoucí odboru informačních technologií místního magistrátu Petr Budínský.

Ostuda magistrátu je o to větší, že nyní policie u jednoho z dříve obviněných trestní stíhání rozšířila a navíc obvinila dalšího úředníka, dalšího vedoucího odboru na frýdecko-místecké radnici.

"Předmětem nového obvinění je zmanipulování dalších šesti výběrových řízení v celkové hodnotě přes dva milióny korun," řekl státní zástupce s tím, že šlo o zakázky různého typu, a to na nákup různého zboží či služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám