Hlavní obsah

Za tragickou nehodu stráví řidič sanitky 3,5 roku ve vězení

Právo, Vladislav Prouza
Jičín

Nepodmíněný trest 3,5 roku ve věznici s dohledem a zákaz řízení motorových vozidel na dobu pěti let dostal ve středu u jičínského okresního soudu 28letý řidič sanitního vozu Ondřej Vaněk. Ten podle soudu loni v srpnu zavinil nehodu, při níž zahynuli tři lidé.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ondřej Vaněk (vpravo) v soudní síni.

Článek

Rozsudek doposud není pravomocný, jelikož obžalovaný si ponechal zákonnou lhůtu na odvolání a státní zástupce, požadující tvrdší postih řidiče sanitního vozu, se odvolal na místě.

"Požaduji minimálně pětiletý nepodmíněný trest a zákaz řízení na sedm let," okomentoval středeční rozsudek státní zástupce.

Nehoda se odehrála na kluzké vozovce u obce Samšina na Jičínsku krátce po dešti, když řidič sanitky při převozu pacienta vjel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem BMW.

Na místě zahynul řidič BMW, jeho spolujezdkyně podlehla zraněním v nemocnici. Uvnitř sanitního vozu zemřel 77letý pacient a zdravotní sestra byla těžce zraněna.

"Je mi líto, co se stalo, dělal jsem však maximum pro pacienta. Vinen se vzhledem k této skutečnosti necítím," pronesl u soudu Vaněk  Obhajoba argumentovala, že šlo o převoz na životě ohroženého pacienta, což však vyšetřování nehody nepotvrdilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám