Hlavní obsah

Útok na vychovatelku v Havířově si převzala krajská kriminálka

Právo, Aleš Honus
Havířov

Případ brutálního útoku na družinářku v jídelně Základní školy Moravská v Havířově si v noci na středu převzala krajská kriminálka. Nelze tedy vyloučit, že případ bude kvalifikován jako pokus o vraždu. Policie ale zatím neinformovala, zda již útočnici obvinila a z jakého trestného činu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Děti před havířovskou školou, kde se v úterý odehrálo drama..

Článek

"Případ si převzali krajští kriminalisté, podrobnosti zveřejníme v průběhu dne," uvedla ve středu ráno mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Útok v havířovské škole se odehrál v úterý asi hodinu po poledni. Do školní jídelny přišla žena, celá oděná v černém, a chtěla si odvést jedno z dětí. Když vychovatelka viděla, že nejde pravděpodobně o matku žádného z dětí, proti počínání ženy se ohradila. Ta vytáhla nůž a zasadila družinářce několik bodných ran do horní části těla.

Pak odtáhla sedmiletou holčičku za vlasy a zavřela se s ní v jedné z místností, kde ji držela jako rukojmí. Asi po hodině vyjednávání proti ženě zakročila zásahová jednotka. Školačka nebyla při zákroku zraněna, utrpěla ale těžké psychické trauma. Pachatelka po zákroku skončila v policejní cele.

Pobodaná vychovatelka je hospitalizována v havířovské nemocnici a i přes vážná zranění je mimo ohrožení života. "Pacientka si nepřeje zveřejňovat žádné podrobnější informace. Mohu sdělit jen to, že její stav je stabilizován Je hospitalizovaná na jednotce intenzivní péče," uvedla mluvčí nemocnice Jana Zlattnerová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám