Hlavní obsah

Bouřka lámala na Vysočině stromy

– Jihlava

Vysočinou se v úterý v podvečer přehnala bouřka, která za sebou nechala přelámané stromy a vytopené sklepy. Hasiči zasahovali u téměř dvou desítek událostí. Nejvíc práce měli na Třebíčsku. Ve většině případů odstraňovali ze silnic popadané stromy.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

V Okříškách na Třebíčsku v ulici U Stadionu spadl sloup veřejného osvětlení. V Hrotovicích hasiči čerpali vodu ze zatopeného sklepa. Nikdo nebyl zraněn, řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Nejsložitější situace byla podle hasičů zřejmě u Přibyslavic na Třebíčsku, kde silnici zatarasilo více než deset popadaných stromů. "Velitel zásahu si vyžádal k jejich odstranění posily, na uvolnění komunikace se stále pracuje," řekla Musilová ve 20:30.

Ve Velkém Meziříčí na Žďársku blesk udeřil do transformátoru systému varování obyvatelstva. "Došlo tím k technické závadě, kvůli které systém začal vysílat signál k evakuaci. Starosta městským rozhlasem občany informoval, že šlo o planý poplach," uvedla Musilová.

Meteorologové na Vysočině očekávali večerní přeháňky a bouřky, lokálně i s možností přívalových srážek a krup. Během noci by se mělo postupně vyjasňovat. Ve středu by podle předpovědi mělo být v kraji jasno až polojasno, odpoledne a k večeru při přechodně zvětšené oblačnosti lze očekávat ojedinělé přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 až 27 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám