Hlavní obsah

Po opilecké hádce bodl kolegu dvakrát do krku

Právo, Jiří Růžička
Uherské Hradiště

Dvěma bodnými ranami do krku vyvrcholilo dlouhodobé popíjení alkoholu a hádky mezi dvěma muži na Uherskohradišťsku. Útočníka policisté obvinili z pokusu vraždy. O události informovala v úterý mluvčí zlínské krajské policie Jana Macalíková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Vše se odehrálo v Uherském Brodě ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Dva muži ve věku 38 a 39 let společně vydatně popíjeli v jednom brodském bytě. Kolem šesté hodiny odpoledne pak svědkové slyšeli hádky, křik a rány, které vzápětí utichly. K domu přijela záchranná služba a odvezla staršího z mužů,“ sdělila mluvčí.

Oběť útoku měla dvě bodné rány na krku, těsně vedle tepen. Podle lékařů byl muž v ohrožení života, a proto ho ihned odvezli na ARO nemocnice v Uherském Hradišti. „Všechny indicie i důkazy směřovaly k jednomu pachateli, a to ke kamarádovi oběti.

Proto naši kriminalisté muže obvinili, byť se k činu nedoznal. Večer podezřelý muž dechovou zkoušku odmítl. V pátek ráno pak nadýchal 2,1 promile. Za pokus vraždy hrozí vězení v rozmezí od deseti do osmnácti let,“ doplnila Macalíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám